ČSN P CEN/TS 13130-11 Materiály a předměty ve styku s potravinami - Složky plastů podléhající omezením - Část 11: Stanovení kyseliny 11-aminoundekanové v simulantech potravinúvod k normě Zobrazit anotaci
ČSN P CEN/TS 13130-11
Tato část evropské normy specifikuje metodu stanovení kyseliny 11-aminoundekanové v simulantech potravin, voda, 3% hmotnost/objem vodná kyselina octová, 15% objem/objem vodný ethanol, olivový olej a isooktan. Koncentrace stanovené kyseliny 11-aminoundekanové je vyjádřena v miligramech na kilogram simulantu potraviny.
Metoda je vhodná pro kvantitativní stanovení kyseliny 11-aminoundekanové v přibližném rozsahu kon-centrací od 0,5 mg/kg do 10 mg/kg simulantu potraviny.
Koncentrace kyseliny 11-aminoundekanové v simulantech potravin se stanovuje připravením derivátu kyseliny 11-aminoundekanové s fluorescenční složkou. Derivát se následně stanovuje vysoce účinnou kapalinovou chromatografií (HPLC) a fluorescenční detekcí. Kvantifikace se dosahuje pomocí metody kalibrační křivky.
|