Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PointPark Properties staví na bratislavském letišti nový distribuční uzel pro firmu DHL

PointPark Properties buduje pro DHL Express na bratislavském letišti projekt na míru. Firma DHL Express považuje Bratislavu za strategickou lokalitu pro středoevropský trh a nově budovaný areál bude sloužit jako distribuční uzel odbavující rostoucí počet zakázek v zemích střední Evropy.

Evropský správce a developer průmyslových nemovitostí, společnost PointPark Properties (P3), a mezinárodní poskytovatel balíkové přepravní služby DHL Express společně oslavili dne 21. května, měsíc po zahájení stavebních prací, vztyčení prvního pilíře nového logistického hubu.


Projekt na míru podle požadavků klienta (Build-To-Suit) o rozloze 3 400 m2 buduje firma PointPark Properties pro DHL Express na bratislavském letišti. Firma DHL Express považuje Bratislavu za strategickou lokalitu pro středoevropský trh a nově budovaný areál bude sloužit jako distribuční uzel odbavující rostoucí počet zakázek v zemích střední Evropy.

Peter Bečár, výkonný ředitel PointPark Properties pro Českou republiku a Slovensko, uvedl: „Distribuční uzel na velkém letišti pro nás představuje jedinečnou provozní a bezpečnostní výzvu. Týmy naší společnosti mají značné zkušenosti s navrhováním budov tak, aby uspokojily potřeby zákazníků, a díky podpoře ze strany zákazníka, bratislavského letiště, firmy Ingsteel (generálního dodavatele stavby), primátora a magistrátu Bratislavy umíme úspěšně vyřešit všechna specifika, která s sebou tento projekt přináší.“

Nový provoz budovaný společností P3 na zelené louce, který kombinuje leteckou a pozemní logistiku, bude obsahovat plně automatizovaný systém třídění a odbavování balíků. Termín jeho dokončení je plánován na konec léta 2013. Distribuční uzel bude přímo propojen s letištní plochou mezinárodního Letiště M. R. Štefánika v Bratislavě a jeho část vyhrazená pozemní logistice se bude nacházet v blízkosti dálnic, které spojují Slovensko s ostatními zeměmi střední a východní Evropy a s Rakouskem.

PointPark Properties (P3) a DHL Express staví logistické centrum v Bratislavě
Vztyčení prvního pilíře logistického hubu na letišti v Bratislavě. Zleva: Anton Bezák (Ingsteel), Richard Pokorný (Letisko MR Stefanika – Airport Bratislava, a.s.), Daniela Mišurová (DHL Express Slovakia), Ian Worboys (PointPark Properties) and Peter Jánoši (PointPark Properties SK)

Široká škála destinací, které bratislavské letiště nabízí, z něj činí ideální lokalitu k napojení na globální distribuční služby firmy DHL Express. DHL Express je se svými více než 4 700 pobočkami a přibližně 120 000 doručovacími destinacemi největším přepravcem balíků na světě.

Nový logistický hub více než zdvojnásobí odbavovací kapacitu firmy DHL Express v Bratislavě. Rozšířená kapacita podpoří rychle rostoucí počet zákazníků této firmy na Slovensku a poslouží i jako strategický uzel pro provozy firmy DHL Express v Rakousku a České republice (na Moravě) a jako tranzitní uzel pro země na Balkáně

.

Daniela Mišurová, ředitelka DHL Express pro Slovensko, dodává: „Očekáváme, že trh s expresní leteckou přepravou v regionu střední a východní Evropy i jiných částech kontinentu bude v dlouhodobém horizontu nadále růst. Nový distribuční uzel na bratislavském letišti se svou plně automatizovanou třídicí linkou poskytne firmě DHL Express prostor k dlouhodobému růstu a našim zákazníkům přinese efektivnější služby.“


PointPark Properties (P3) je významná společnost zabývající se správou a developmentem průmyslových nemovitostí, která sídlí v Praze a v současnosti má pobočky v následujících evropských zemích: Česká republika, Francie, Německo, Lucembursko, Polsko, Rumunsko, Slovensko a Velká Británie. V Evropě má P3 pod správou 53 nemovitostí o rozloze přibližně 1,54 milionů m2 a zároveň disponuje pozemky, které jsou podle územního plánu určeny pro další rozvoj a výstavbu více než 593 000 m2 skladových prostor. Společnost P3 se zaměřuje na poskytování prvotřídních služeb logistickým, distribučním a retailovým společnostem stejně jako výrobním společnostem zaměřeným na automobilový a elektronický průmysl.

 
 
Reklama