Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Využijte dotační možnosti na vzdělávání pracovníků v údržbě

Česká společnost pro údržbu (ČSPÚ) aktivně přispívá k profesnímu růstu tím, že nabízí vzdělávací programy, kurzy a semináře, které umožňují údržbářům získat nejnovější znalosti a dovednosti potřebné k úspěšnému výkonu své práce.

Údržba a správa technických zařízení hrají klíčovou roli v zajišťování plynulého provozu průmyslových, komerčních a obytných prostor. S rychlým vývojem technologií a zařízení se však i nároky na odborníky v oblasti údržby neustále zvyšují.

ČSPÚ jako jediná v ČR poskytuje systém vzdělávání v údržbě na třech úrovních kurzů:

  • Manažer údržby
  • Technik údržby
  • Mistr údržby

Na získání tohoto vzdělání je nyní jedinečná šance čerpat dotační podporu až 50 000,- Kč

Jak na to? Poradíme vám!

Požadavky na kvalifikaci pracovníků v údržbě nám stanovuje norma ČSN EN 15628:2015 Údržba – Kvalifikace pracovníků údržby.

V normě jsou popsány požadavky na znalosti a dovednosti pracovníků v údržbě a lze očekávat, že personální útvary výrobních organizací budou podle těchto požadavků postupovat, jak při výběru nových pracovníků, tak i při hodnocení a vzdělávání stávajících pracovníků údržby.

Proto je důležité nejenom se s normou seznámit, ale i dát možnost uchazečům, ale i stávajícím pracovníkům údržby získat požadovanou kvalifikaci a kompetence.

Úřady práce podporují tyto kurzy jako rekvalifikační s možností zvýšení požadované kvalifikace, upevnění stávající pozice u zaměstnavatele, nebo uplatnění na trhu práce.


Česká společnost pro údržbu, z.s.
logo Česká společnost pro údržbu, z.s.

Pořádáme setkání, vzdělávání a výcvik pro růst odbornosti a způsobilosti pracovníků v údržbě. Zajišťujeme personální certifikaci manažerů a mistrů údržby na základě standardizované akreditace certifikačního orgánu a s využitím dílčích zkušeností EFNMS. ...