Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Čistý vzduch v pěstírně konopí

Pěstírny konopí se potýkají s řadou výzev, mezi které patří nepříjemný zápach a přítomnost patogenů. Řešení těchto problémů přináší fotokatalytické nátěry FN NANO®.

Inovativní fotokatalytické nátěry FN NANO® využívají sílu světla k rozkladu organických látek (zápachu, bakterií i plísní) na neškodné látky. V pěstírnách konopí tato technologie přináší hned několik benefitů.

  • Odstranění zápachu produkovaného rostlinami konopí zlepšuje život zaměstnancům pěstírny i jejím nejbližším sousedům. Čistý vzduch navíc prospívá rostlinám, které v takovém prostředí lépe rostou.
  • Plísně a další mikroorganismy mohou zapříčinit znehodnocení celé sklizně. Jejich eliminace z prostředí pěstírny je proto velmi žádoucí.
  • Další klíčový benefit spočívá v odstraňování etylenu, což je plyn, který může urychlovat zrání rostlin a ovlivňovat jejich růst. Díky jeho neutralizaci je možné lépe regulovat růstové podmínky a zvýšit kvalitu sklizně.

V pěstírně lékařského konopí SensiQure se rozhodli tuto technologii využít pro zlepšení prostředí zaměstnancům i rostlinám a zároveň ochránit rostliny před napadením mikroorganismy.

Fotokatalytické nátěry FN NANO® představují významný pokrok v oblasti pěstování konopí. Díky svým unikátním vlastnostem zlepšují kvalitu ovzduší v pěstírnách, chrání rostliny a umožňují optimalizaci růstových podmínek, což je pro produkci lékařského konopí klíčové.

Více informací


FN-NANO s.r.o.
logo FN-NANO s.r.o.

FN NANO® je technologie 21. století, která dokáže čistit vzduch a zajišťuje vysokou sanitárnost prostředí. S touto technologií zůstávají povrchy dlouhodobě čisté bez virů, bakterií či plísní. Z ovzduší odstraňuje jedovaté látky, alergeny i zápachy.

 
 
Reklama