Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ohlédnutí za konferencí "České priority v evropské politice"

Nikdy jsem si nemyslel, že budu publikovat článek „o politice“. Ale člověk nemá nikdy říkat „nikdy“. Je to tady. Z mého pohledu nemohu přelomovou aktivitu Centra pasivního domu jen tak přehlédnout.

autor článku: Josef Smola (zakládající člen Centra pasivního domu, z.s.)

24. června 2024, Kaiserštejnský palác na Malé Straně

.......

Začnu tím, že když jsme CPD v prosinci roku 2005 zakládali, ani jsme nepomysleli na ambice podporovat a aktivně se účastnit konference, kde budou v panelu čelní představitelé české politiky. Tady vnímám skvělý tah na branku nového vedení a nepochybně správný směr ke zviditelnění. Poskytovat politikům zpětnou vazbu a technickou podporu s tím, co CPD umí a již vykonalo v odborné oblasti. V neposlední řadě také šířit dobré jméno neziskovek.

Přiznám, že vzhledem k turbulentní době i „rozvrkočeným“ názorům ve společnosti, jsem šel na konferenci se smíšenými pocity a s myšlenkou, že po prvním bloku v nejhorším odejdu. Na druhou stranu to byla příležitost poznat osobnosti naší politiky naživo a v akci. Bezprostředně, nefiltrováno médii.

Ve výsledku jsem nejen zůstal až do konce. A „ani nedutal“ a popsal několik listů poznámkami, o které bych se rád podělil. Jak jsem tedy nakonec příjemně strávený den vnímal?

Konference byla pořadatelem Euractiv.cz členěna do čtyř tematických bloků:

  • Česko a evropské volby,
  • Green Deal 2.0, (dále v textu GD),
  • Česká a evropská konkurenceschopnost,
  • Bezpečnost a obranyschopnost Evropy.

Diskutující v panelu byli namícháni dostatečně různobarevně, vzniklo tak žádoucí jiskření. O významu svědčí například aktivní účast místopředsedkyně Evropské komise Věry Jourové i druhého nejvýše postaveného ústavního činitele Markéty Pekarové Adamové.

Celý článek si přečtěte ZDE


Centrum pasivního domu, z.s.
logo Centrum pasivního domu, z.s.

Jsme nezávislé sdružení, které dělá téměř 20 let osvětu zdravému a úspornému bydlení. Sdružujeme přes stovku ověřených firem a specialistů, kteří energeticky úsporné a zdravé domy navrhují, staví, rekonstruují nebo pro ně vyrábí technologie a komponenty. ...

 
 
Reklama