Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Obchodní trendy budoucnosti a jejich vliv na logistiku a supply chain

O tom, jak v budoucnosti bude vypadat obchod, logistika nebo řízení dodavatelských řetězců bude celoevropská konference 13. října 2016 v Praze, kterou pro své obchodní partnery pořádá P3 Logistic Parks.

„Roboti a automatizace, vertikální růst měst z pohledu distribuce zboží, vliv e-commerce na obchod i supply chain, příležitost pro 3D tisk, role big data a virtuální reality nebo uplatnění umělé inteligence v logistice – to všechno jsou témata, o kterých v P3 intenzivně diskutujeme. Zajímají nás zkušenosti a názory dalších odborníků z oboru, a jelikož jsme se o ně chtěli podělit i se svými klienty a obchodními partnery, vznikla myšlenka P3 Conference. Je fantastické, že se nám podařilo ke spolupráci získat tak zvučná jména a moc se na jejich vystoupení těším,“ říká Tomáš Míček, P3 Country Head Czech Republic.

Mezi nejzajímavější řečníky chystané P3 Conference patří odborník na transformaci podniků Sean Culey, který se ve své přednášce Raise of the Personal, Automated and Local Supply Chain bude věnovat tomu, jak vynálezy a technologické inovace jako 3D tisk, robotika a umělá inteligence ovlivňují end-to-end dodavatelský řetězec.


Ilustrační obrázek, zdroj: PointPark Properties (P3)

Globální ředitel e-commerce v Mondelēz International, Neil Ackerman, se bude věnovat e-commerce, jeho příložitostem i úskalím. „V předchozím působišti vedl projekt Amazon Small and Light a zároveň je držitelem několika patentů z oblasti procesů v dodavatelském řetězci. Jeho zkušenosti se zakládají na praktických příkladech a věřím, že zejména hostům podnikajícím v oblasti e-commerce přinese Neilova přednáška praktické rady od marketingu, přes online obchod až po supply chain,“ říká Hynek Bartík.

Budoucnosti městské logistiky se bude věnovat Amaury Gariel, regionální manažer realitní poradenské společnosti CBRE pro Evropu, Afriku a Blízký východ. Podle něj je pro logistiku v neustále houstnoucí městské zástavbě jediným východiskem vertikální uspořádání. „Co to v praxi znamená pro dodavatelské řetězce, poodhalí právě úvodní přednáška konference,“ slibuje Hynek Bartík, Group PR & Marketing Director P3.

Tím však výčet řečníků na P3 Conferenci zdaleka nekončí; hosté se mohou těšit i na postřehy editora pro inovace deníku Financial Times Johna Thornhilla, vizionářskou přednášku Gustava Mistrika o tom, jak spolu v pracovním prostředí budou vycházet lidé a roboti, nebo příspěvek Pabla Gomeze z FM Logistic či panelovou diskusi řečníku vedenou profesorem v oblasti Supply Chain na University of Cranfield, Mikem Bernonem.

 
 
Reklama