Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Očekává se zdražení pronájmů průmyslových prostor a logistických center

Podle nejnovější Studie developerských společností Q4/2015 zpracované analytickou společností CEEC Research je potřeba firem zvětšit své průmyslové a logistické prostory hlavním stimulem poptávky po dalším pronájmu.

Podle Studii developerských společností Q4/2015 je hlavním důvodem rostoucího zájmu nájemců to, že česká ekonomika roste a logistická centra i průmyslové areály rozšiřují své skladovací/výrobní kapacity. Naopak nejmenší vliv má na developerský business v tomto odvětví příliv nových firem na trh z ČR (3,6 bodu).

„Růst nájmů průmyslových objektů bude nadále tažený především rostoucími potřebami stávajících nájemců. Poptávku posiluje i pokračující rozvoj e-commerce. V dlouhodobějším pohledu hrají klíčovou roli další investice do infrastruktury,“ říká Pavel Kliment, partner odpovědný za služby pro realitní a stavební společnosti KPMG v České republice.

Vzhledem k pozitivnímu vývoji plánují developeři zvýšit ceny nájemného, potvrdilo to 77 % z nich. 44 procent % společností bude v letech 2016 i 2017 zdražovat maximálně o 2 %. 33 procent % ředitelů developerských společností plánuje růst cen do 5 %. 11 % firem plánuje ceny mírně snížit.

 
 
Reklama