Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stoly pro architekty, projektanty a handicapované

V ČR mají o stoly zájem hlavně živnostníci, architekti a zaměstnavatelé, kteří chtějí snížit náklady na nemocné zaměstnance, léčící si neduhy se zády.

Bolesti zad a pohybového aparátu dnes trápí téměř 90 % dospělé populace.
Záda si přitom doslova devastujeme sami: každodenním mnohahodinovým sezením v práci i v domácnosti. Při dlouhodobém sezení dříve či později dochází k deformacím pohybového aparátu, ale také k potížím s dýcháním a krevním oběhem, hemoroidy apod.

Výškově nastavitelný stůl
Snadno elektricky výškově nastavitelný stůl
Stačí zkusit pracovat vestoje jen pár hodin denně, a výsledek většina z nás pocítí už za pár dní.
Bolesti zad postupně mizí, ztuhlost krku je tatam, lépe se nám dýchá a zlepšuje se nálada. Pracovat vestoje celý den, nebo alespoň střídat práci vestoje a vsedě – je to ale v podmínkách českých kanceláří, pracoven a studií vůbec reálné?

Ideální je pořídit si do pracovny výškově nastavitelný stůl, který umožní stát při práci tak dlouho, jak sami budete chtít.

„Výškově nastavitelný stůl se snadným ovládáním vám vydrží dlouhá léta, pokud ovšem vyberete kvalitní výrobek. Můžete si jej nechat poslat z Německa či skandinávských zemí, kde mají výškově nastavitelné stoly velkou tradici. A jsou jimi běžně vybaveny celé společnosti se stovkami zaměstnanců, včetně kanceláří nejvyššího vedení, které při práci také stojí,“ přibližuje situaci Martin Kříž, český výrobce výškově nastavitelných stolů a průkopník zdravé práce vestoje.
Práci ve stoje ale Martin Kříž doporučuje úplně každému, bez ohledu na profesi: „Dnešní výškově nastavitelné stoly umožňují pracovat vestoje nejen v kancelářích, ale také v laboratořích, dílnách a ateliérech, tedy tam, kde to až donedávna nebylo možné. Činnosti, při kterých si lidé dříve či později začali ničit záda, jako práce na počítači, psaní, rýsování či kreslení, lze dnes vykonávat bez negativních dopadů na vlastní zdraví.“

 
 
Reklama