Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

P3 předala moderní logistické centrum společnosti Yusen Logistics

Nové, na míru postavené logistické centrum společnosti Yusen Logistics ve svém logistickém areálu PointPark Prague D1 vybudoval přední evropský správce a developer nemovitostí společnost PointPark Properties (P3).


Přední evropský správce a developer nemovitostí společnost PointPark Properties (P3) předala moderní logistické centrum společnosti Yusen Logistics

Zástupci globální spediční a logistické společnosti Yusen Logistics 2. září přestřihli symbolickou pásku a oficiálně tak otevřeli nové, na míru postavené logistické centrum (tzv. BTS, Build-To-Suit) o velikosti 20 000 m2. To ve svém logistickém areálu PointPark Prague D1 vybudoval přední evropský správce a developer nemovitostí společnost PointPark Properties (P3).

Výkonný ředitel Yusen Logistics (Czech) s.r.o. Michal Peter v této souvislosti uvedl: „Tyto nové prostory představují klíčový přírůstek do globální distribuční sítě Yusen Logistics a umožní nám lépe uspokojovat potřeby našich zákazníků ve střední a východní Evropě. Společnost P3 s námi na tomto projektu úzce spolupracovala a bez ohledu na striktní časový plán nám včas předala prvotřídní prostory, které přesně odpovídají našim požadavkům.“

Yusen Logistics nabízí komplexní služby v oblasti letecké a námořní dopravy a kontraktní logistiky z více než 400 míst ve 37 zemích po celém světě. Nově otevřený objekt v areálu PointPark Prague D1 významně posílí působnost společnosti nejen v České republice, ale také v ostatních zemích střední Evropy.

Logistická hala o velikosti 20 000 m2 byla plně uzpůsobena požadavkům společnosti Yusen Logistics a zahrnuje centrální sklad a cross dock s třiceti nakládacími rampami a čtyřmi přímými vjezdy. Mimoto disponuje zvýšeným počtem světlíků, moderním inteligentním osvětlením a kancelářskými prostory o rozloze cca 1 000 m2. Výstavba objektu začala v lednu tohoto roku a byla dokončena v červnu, dva týdny před plánovaným termínem. Poté byla zahájena specializovaná úprava vnitřních prostor a fáze testování.

„Yusen Logistics se nyní připojuje k předním logistickým společnostem, které se rozhodly zvolit si jako své centrum ve střední a východní Evropě právě PointPark Prague D1. Projekt byl realizován nejen díky společnému úsilí týmů z P3 a Yusen Logistics, ale také díky pomoci našich dlouhodobých partnerů – stavební firmě Strabag a financující bance UniCredit Bank –, kteří se na projektu podíleli již od fáze jeho plánování. Dokončením tohoto projektu pro Yusen Logistics dosáhl PointPark Prague D1 téměř plné obsazenosti,“ dodal výkonný ředitel P3 pro Českou republiku a Slovensko Peter Bečár.

Míra neobsazenosti areálu PointPark Prague D1, který se nachází na exitu 15 dálnice D1 (Praha – Brno – Bratislava) nedaleko Strančic, asi 15 minut od centra Prahy, totiž nyní dosahuje pouhá 3 %. Společnost P3 ovšem získala povolení realizovat v dané lokalitě další výstavu na výměře 20 000 m2.

 
 
Reklama