Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Investiční úvěr na rozšíření logistického PARKU POINTPARK PRAGUE D1

PointPark Properties (P3) a UniCredit Bank ČR podepsaly smlouvu o investičním úvěru k financování rozšíření logistického parku PointPark Prague D1.

Finance budou použity pro výstavbu 20 000 m2 skladového a distribučního centra pro mezinárodní logistickou společnost Yusen Logistics a zároveň pro budoucí výstavbu na míru na dalších 20 000 m2 ve stejné lokalitě.


Výstavba nových skladových prostor byla zahájena v lednu 2013 a bude dokončena letos v létě. Budova, kterou si předem pronajala společnost Yusen Logistics, bude sloužit jako sklad a cross dock pro produkty automobilového průmyslu, retailu a dalších odvětví.

Poté, co budou prostory pro společnost Yusen Logistics dokončeny, zůstane v logistickém parku PointPark Prague D1 k dispozici pouhých 20 000 m2 pro další výstavbu. Díky novému úvěru od UniCredit Bank a platným stavebním povolením bude P3 schopna rychle reagovat na nové požadavky zákazníků a bez zbytečného prodlení dokončit výstavbu zbývajících 20 000 m2.

Peter Bečár, výkonný ředitel pro P3 v České republice a na Slovensku, uvedl: „Jsme velmi potěšeni, že UniCredit Bank v České republice v posledních sedmi letech trvale podporuje portfolio P3 a zejména nás těší finanční spolupráce na rozšíření logistického parku PointPark Prague D1. Jde o potvrzení mnoha kvalit, které PointPark Prague D1 má. Díky vynikající lokalitě a prostorám je park atraktivní pro významné společnosti jako je Yusen Logistics. Úvěr pro další výstavbu na míru do pronájmu (pozn. build to suit, BTS) znamená, že můžeme nabídnout našim zákazníkům velkou flexibilitu a realizovat nové projekty ve velmi krátkém časovém horizontu.“


PointPark Prague D1 se nachází poblíž Strančic, pouhých 16 km od Prahy, na dálnici D1 ve směru do Brna a Bratislavy. Kromě společnosti Yusen Logistics jsou klíčovými nájemci logistického parku PointPark Prague D1 také společnosti DB Schenker, HOPI, Auto Kelly a PST CLC. PointPark Prague D1 v současné době zahrnuje tři skladové a distribuční budovy a kancelářské prostory. Součástí je i 24hodinová recepce. Areál je dostupný městskou hromadnou dopravou.

Petr Plocek, tiskový mluvčí UniCredit Bank, uvedl: „Naše banka podporuje financování projektů s vysokou přidanou hodnotou a finanční spolupráce s P3 na rozšíření logistického parku PointPark Prague D1 je považována za dobrou příležitost nejen díky výborné lokalitě parku, ale také díky jeho silnému majiteli.“

 
 
Reklama