Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

3 miliardy Kč na obnovu památek

Ministerstvo pro místní rozvoj vyhlásilo dotační program na obnovu památek, kde jsou k dispozici tři miliardy korun. Zájemci o dotace EU se mohou hlásit od 30. listopadu 2015 do 31. března 2016.

Podle mluvčího MMR ČR Viléma Frčka by měly podporu získat třeba projekty na obnovu památek, opatření, která zajistí vyšší bezpečnost návštěvníků, zpřístupnění dosud nezpřístupněných částí památkově chráněných objektů či modernizace jejich sociálního zázemí.

Maximální výše celkových výdajů je 123 282 000 Kč pro památky zařazené na Indikativní seznam světového dědictví UNESCO v kategorii kulturní dědictví, pro národní kulturní památky a památky evidované v Indikativním seznamu národních kulturních památek k 1. lednu 2014, respektive 246 565 000 Kč pro památky zapsané na Seznam světového dědictví UNESCO. Minimální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je 5 mil. Kč. Výzva č. 13 „Revitalizace vybraných památek“ je vyhlášena v rámci specifického cíle 3.1 IROP „Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví“.


Ilustrační obrázek, Kolonáda Mariánské Lázně, foto Ing. D. Kopačková, Ph.D.
 
 
Reklama