Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

CzechInvest a MPO ocenily nejlepší podnikatelské projekty roku 2013

Ocenění za úspěšné projekty podpořené ze strukturálních fondů EU a státního rozpočtu převzali zástupci oceněných firem při slavnostním vyhlášení 18. 11.2014 v Praze.

CEPS a.s., MAGNETON a.s., dataPartner s.r.o., MEXIM CONSULTING, spol. s r.o., DEZA, a.s., NUTREND D.S., a.s., STROJÍRNA OSLAVANY, spol. s r.o. a Ki-Wi Digital s.r.o., je letošních osm vítězů soutěže Podnikatelský projekt roku, kterou každoročně vyhlašuje agentura CzechInvest společně s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR. Ocenění za své úspěšné projekty podpořené ze strukturálních fondů EU a státního rozpočtu převzali zástupci oceněných firem při slavnostním vyhlášení v úterý 18. listopadu v Martinickém paláci na Pražském hradě.
Osobní záštitu nad akcí převzal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Titul Podnikatelský projekt roku 2013 byl udělen v osmi kategoriích, které odpovídají podprogramům OPPI, které byly v roce 2013 pro čerpání prostředků otevřeny.
„Každý z oceněných projektů je přínosem, jak pro firmu a její zaměstnance, tak pro region,“ zdůrazňuje generální ředitel agentury CzechInvest Karel Kučera.
„Jedná se o rozvoj v oblastech modernizace výroby, inovace produktů a služeb, nových pracovních míst, oživení zchátralých areálů či ochrany životního prostředí,“ dodává.

Oceněné projekty ukazují, jak evropské dotace podporují podnikatele v jejich chuti inovovat a rozvíjet se.

V roce 2013 bylo v Operačním programu Podnikání a inovace úspěšně dokončeno 1 377 projektů v celkové hodnotě bezmála 7 miliard korun. Za celé období 2007-2013 přijala agentura CzechInvest, která program spravuje, přes 16 tisíc žádostí. Z nich byly dotace schváleny 9 855 projektům v celkové výši 84,4 miliardy korun.

 
 
Reklama