Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Skenování zásilek, dodávek a zavazadel zabraňuje pašování ale také odnášení věci

RTG skenery jsou nejrozšířenějším způsobem ověřování obsahu zavazadel a balíků. Je to rovněž nejúčinnější technologie, a navzdory mnoha kontroverzím je bezpečné pro obsluhu a kontrolované osoby.

Bezpečnostní kontroly pomocí rentgenových skenerů

Rentgenové vlny díky svým fyzikálním vlastnostem umožňují nahlížet do předmětů. Zjednodušeně řečeno rentgenová energie, kterou absorbují jednotlivé materiály, se liší. A to právě míra procházejících paprsků se používá u skenerů zavazadel pro měření intenzity průchodu materiálem.

Jakmile je objektu uvnitř skeneru, rentgenka vyšle jeho směrem rentgenové záření. Toto záření projde skrze objektem, a výsledek se přenese na displej v podobě barevného obrazu.

Rentgenové skenery se používají zejména na objekty jako jsou balíky, dodávky a zavázala, a nejčastější uplatnění RTG skenerů slouží jako opatření;

  • vnášení zbraní a nebezpečných předmětů,
  • pašování léků a drog,
  • odnášení nepovolených předmětů.

Flexibilní skener pro kontroly objektů

Moderní řešení, které umožňuje identifikovat potenciální hrozby představuje pokročilý rentgen ZKTeco ZKX5030A pro skenování zavazadel, osobních věci a zásilek. Jeho rozměry jsou kompaktní jak na tento typ zařízení a co nejdůležitější, poskytuje účinnou a efektivní práci.

Skenování probíhá rychlostí 0,20m/s a kontrolní pas pojme zátěž až do 120 kg. Výsledky skenování se přenáší v reálem čase na LED displej s úhlopříčkou 21,5", čímž jsou zřetelné pro obsluhu a podporují podrobné zkoumání věcí v kufru, tašce, batohu či balíku.

Další výhodou je flexibilita přístroje a tudíž skener lze připojit k už existujícím systémům, anebo použit ZKX5030A samostatně jako zcela nový a spolehlivý kontrolní systém.

Více informací


Spy Shop
logo Spy Shop

Firma Spy Shop působí na trhu od roku 2007. Zaměřuje se na prodej nástrojů, které slouží k ochraně majetku a inspekci obtížně dostupných míst. V naší nabídce naleznete zařízení, jako skryté kamery, fotopasti nebo inspekční kamery.

 
 
Reklama