Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

PRAKAB se zúčastní největšího evropského veletrhu a kongresu preventivní požární ochrany FeuerTrutz 2024

Společnost PRAKAB, součást skupiny SKB Group, se jako přední výrobce a dodavatel ohniodolných a oheň retardujících kabelů zúčastní mezinárodního veletrhu a kongresu preventivní požární ochrany FeuerTrutz.

FeuerTrutz 2024 se bude v německém Norimberku konat v termínu 26.–27. června a bude se věnovat inovativním řešením a produktům pro požární prevenci a požární ochranu. Na konferenci a veletrhu se setkají odborníci z celé Evropy, celkem se zúčastní vystavovatelé z 22 různých zemí, což je nejvíce v historii této akce.

Veletrh a kongres nabídne také široký výběr prezentací a workshopů. Celkově půjde o nejdůležitější mezinárodní setkání odborníků ze segmentu požární ochrany v tomto roce.

„Jsme velice rádi, že se této akce letos zúčastníme. S rozvojem elektrifikace a digitalizace vzrůstají také nároky na požární ochranu, potřeba prevence požárů a jejich bezpečné likvidace. Častým důvodem vzniku požáru bývá právě použití nekvalitní kabeláže nebo chybná či jinak závadná elektroinstalace,“ říká Ing. Štěpán Laštůvka, Head of FRNC Business Unit ve společnosti PRAKAB, která se specializuje právě na výrobu ohniodolných a oheň retardujících kabelů.

Podle studie Europacable z loňského roku se za posledních čtyřicet let spotřeba elektrické energie více než zdvojnásobila. Ne vždy se tomu ale přizpůsobilo zajištění požární bezpečnosti. Studie porovnávala chování speciálních a obyčejných kabelů a z výsledků je jasné, že požár běžné základní kabeláže v zařízené místnosti může vést k rychlému šíření požáru a zhoršené možnosti úniku během 5–7 minut a k celkovému vznícení během 7–8 minut. Výsledky studie zdůrazňují důležitost použití kabelů s ohniodolnými vlastnostmi, které se nemohou samy stát zdrojem požáru. Je také důležité, aby kabely v elektroinstalaci byly správně instalovány a udržovány a aby se ve všech budovách dodržovaly evropské a národní standardy zajišťující požární bezpečnost.

Více informací


PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o.
logo PRAKAB PRAŽSKÁ KABELOVNA, s.r.o.

Tradiční český výrobce kabelů - silové kabely, pro ovládání a elektroniku, pro střední napětí, sdělovací, železniční a zabezpečovací, holé vodiče, instalační vodiče a kabely.

 
 
Reklama