Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Termické solární systémy EKS - správná volba při využití programu „Zelená úsporám“

Současná ekonomická i ekologická situace nás nutí k hledání úspor nákladů a ke změnám návyků, které ovlivňují spotřebu energií. Jednou z variant řešení úspor v našich domácnostech je redukce nákladů na přípravu teplé užitkové vody a vytápění prostřednictvím termických solárních systémů. Nově spuštěný dotační program „ZELENÁ ÚSPORÁM“ podporuje žádaný růst instalací těchto solárních systémů v ČR a velmi výrazně snižuje dobu návratnosti investice, což činí pořízení systému v současné době velmi atraktivním nejen pro rodinné, ale i bytové domy.

Důležitým faktorem při pořizování solárního systému s úmyslem čerpat dotaci v programu „ZELENÁ ÚSPORÁM“ je dodržení podmínek stanovených pro uznání nároku na podporu a to je mimo jiné minimální roční solární zisk. Při výběru dodavatele systému se proto doporučuje zaměřit se především na kvalitní, vysoce účinné solární panely, které jsou základem výkonného systému. Správně navržený systém pak zajistí nejen splnění podmínek dotace, ale i rychlou návratnost a dlouhodobé výnosy.

Jedním z mála českých výrobců, kteří mohou nabídnout kvalitní výrobky pro Váš solární systém, jsou Strojírny Bohdalice, a.s. Díky akvizici technologie a know-how od rakouské firmy ECON Solar, jejíž tradice a zkušenosti na trhu solární energie mají 35-tiletou historii, má firma v programu řadu vysoce účinných termických solárních kolektorů EKS. Nejžádanější je vanový solární kolektor EKS 3000, který se stal od roku 1974 základem tisíců různých aplikací v Evropě i v některých vzdálenějších destinacích.

Plochý termický solární kolektor EKS 3000

Největší předností kolektoru EKS 3000 je špičková účinnost absorbéru (až 88%), která je zabezpečena unikátním technickým řešením kolektoru, kvalitními materiály a jeho výborným dílenským zpracováním.


Velkoplošný solární kolektor EKS R3000 10 / 12

Pro instalace nad 50m2 doporučuje výrobce použít velkoplošný kolektor o ploše 10 nebo 12 m2, jehož nespornými výhodami jsou nižší tepelné ztráty, větší účinnost a nižší montážní náklady.


Solární řídící jednotka HELIOS

Ve spolupráci s firmou Metra Blansko byla vyvinuta solární řídící jednotka Hélios , kterou mají Strojírny Bohdalice rovněž ve své nabídce a to ve dvou provedeních Standard a Comfort. Díky svým parametrům jsou vhodné pro všechny základní druhy solárních systémů.

Pro aplikace solárních systému v rodinných domech

nabízejí Strojírny Bohdalice sady výrobků pro základní řešení ohřevu TUV a přitápění, které tvoří kvalitní solární systém, vyhovující podmínkám dotačního programu. V případě složitějších řešení Vám naši regionální zástupci nabídnou solární systém šitý „ na míru“.


Pro aplikace solárních systému v bytových domech

připraví Strojírny Bohdalice komplexní řešení solárního systému dle konkrétních podmínek bytového domu , včetně navržení, realizace a pomoci při vyřízení dotace.


Obraťte se s důvěrou na Obchodní oddělení sekce „Čistá energie“ , telefon : 517 326 633 nebo 517 326 627

 
 
Reklama