Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Utěsnění oken ve staré zástavbě

Čisté, bez ztráty času a v souladu s nejnovějšími technickými poznatky

Dodnes je odborné utěsnění plastových oken při sanaci starých budov časově náročné a velmi namáhavé: manipulace s dlouhými, nepoddajnými okenními lištami je stejně tak nepříjemná jako zdění a omítání kolem okna. Navíc se stává, že sanace probíhá v obydlených oblastech, a práce tak probíhají v ještě větší časové tísni. S tím je však konec.

 

Řešení od firmy Tremco illbruck

Jádrem systému jsou okenní svinuté lišty pro interiér a exteriér od firmy illbruck: lišty jsou svinuty do kotoučků - nejsou tedy rovné. Jako první lišty nabízejí integrované utěsnění a lamelu z měkčeného PVC pro kompenzaci nerovností.

Jednoduchou manipulaci si lze snadno představit: Lišty jsou svinuté a dodávají se v kompaktních kartonech - odpadá tak pracná manipulace s dlouhými, nepoddajnými lištami v úzkých chodbách domů. Karton je vybaven dávkovačem; lišta je jednoduše zkrácena na požadovanou délku bez vzniku zbytečného odpadu. Svinuté okenní lišty illbruck nabývají po ohybu stability a následně jsou nalepeny na osazovací rám. Poté se odstraněním ochranné fólie aktivuje předkomprimovaná těsnicí páska - tedy přesně v okamžiku, kdy je to třeba! Rychleji a praktičtěji to už nejde! Znamenité řešení, které jsme si samozřejmě dali patentovat!

Ještě nikdy to nebylo snadnější: Sanace oken v souladu s nejnovějšími technickými poznatky.

Nový okenní těsnicí systém pro starou zástavbu od společnosti illbruck umožňuje dokonalé systémové utěsnění ve všech třech rovinách:

Jako venkovní těsnění uzavírá okenní svinutá lišta pro exteriéry stavební připojovací spáru proti působení deště a větru.

Prostřední vrstva utěsnění mezi rámem okna a stěnou je kompletně vyplněna okenní pěnou illbruck, která vytváří tepelnou a akustickou izolaci. Vnitřní utěsnění s pomocí okenní svinuté lišty illbruck pro interiéry zaručuje vzduchotěsnost.

To vše v souladu s nejnovějšími technickými poznatky a bezpečností ověřenou materiálovou zkušebnou, protože u lišt byla testována vzduchotěsnost a odolnost vůči hnanému dešti!

Úspora času a perfektní vzhled

Okenní svinuté lišty illbruck působí jako krycí element - zbytky tapet jednoduše zakryjí, aniž je nutno nově tapetovat, menší vydrolení se zahladí špachtlí a taktéž zakryjí. Důsledkem této vlastnosti jsou nižší náklady, čisté provedení, příjemný vzhled a velká úspora času - což v neposlední řadě potěší i sousedy!

Optimální řešení i bez výměny okna

Plastová okna, která byla namontována před účinností Nařízení o úspoře energie, mohou být dodatečně odborně utěsněna bez nutnosti výměny okenním těsnicím systémem pro starou zástavbu od společnosti illbruck. Tímto způsobem okno neprodyšně utěsníte proti působení srážkové vlhkosti v souladu s nejnovějšími technickými poznatky.


Před
 
Po
 
 
Reklama