Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energeticky úsporné byty z VELOXu

V dnešní společnosti plné nepřeberného množství různých technologií je na místě si připomenout, že i přes to se čím dál víc bere ohled na životní prostředí a preferují se přírodní materiály. S touto myšlenkou pracuje i společnost MN Capital, dodavatel stavebního systému VELOX na Slovensku.

Technologie výroby těchto stavebních materiálů využívá čistě přírodní materiály, dřevo a cement. Zásady ekologie jsou dodrženy i při výrobě stavebního systému VELOX - štěpkocementových desek. Desky VELOX jsou "základním kamenem" stavebního systému VELOX, jejich kvalita a vlastnosti rozšiřují možnosti použití v komplexním systému ztraceného bednění, tak i možnosti samostatného použití pro stavbu vnitřních příček, nadstavbu a přístavbu domů, odhlučnění budov, protihlukových stěn podél cest a železnic. Při jejich výrobě nevznikají žádné nebezpečné odpady škodlivé životnímu prostředí a zároveň je energeticky nenáročná.

Stavební systém VELOX řeší stavbu komplexně od základů až po střechu. Podstatou je trvale zabudované bednění z jedno- a vícevrstvých desek VELOX pro nosné betonové jádro stěn a stropů vyznačující se vysokou tepelnou a zvukovou izolací, jednoduchostí a rychlostí výstavby a odolností při zemětřesení. Systémem ztraceného bednění se staví nejen rodinné domy, ale i vícepodlažní bytové domy a jiné občanské a průmyslové stavby. Systém VELOX se díky svým vlastnostem, jako nadprůměrná tepelná akumulace, vynikající tepelná a zvuková izolace, využívá pro energeticky úsporné stavby i nízkoenergetické a pasivní domy. Vnitřní izolant umožňuje rychlé zvýšení teploty při vytápění, vnější zabraňuje propustnosti chladu v zimních obdobích a přehřátí v létě. Je důležíté si uvědomit, že už ve fázi projektování domu je třeba myslet na náklady vynaložené na topení a spotřebu energií a vybrat si stavební systém, který splňuje dané parametry: akumulace tepla a tepelný odpor. Ten je pro mnohé stavebníky při srovnatelné ceně materiálu rozhodující. Vhodnost stavebních materiálů stanovuje norma, z které se dozvíte minimální požadovaný tepelný odpor. Stavební systém VELOX se svými vlastnostmi takový určitě je. Důkazem jsou spokojení obyvatelé nízkoenergetických a pasivních domů a jiných staveb postavených systémem VELOX. Není možné opomenout jeho vysokou životnost, masivní a stabilní monolitickou konstrukci, vynikající statiku a požární odolnost s minimálními plochami tepelných mostů, nízké množství zkondenzovaných par v konstruci, rychlou montáž a variabilitu staveb.

Společnost MN Capital, s.r.o. je dodavatel stavebního systému VELOX a zastřešuje výstavbu nájemních bytových domů i rodinných domů v rámci celého Slovenska. Obecní nájemní byty, které společnost MN Capital, s.r.o. vystavěla v posledních letech, splňují všechny požadavky zákazníků na komfortní bydlení.

Další výsadou nájemních bytových domů postavených ze systému VELOX je kromě zmíněných tepelně a zvukově izolačních vlastností i rychlost výstavby. Výstavba bytového domu trvá 12 - 18 měsíců ode dne odevzdání staveniště. Stavba se odevzdává na klíč.

U rodinných domů se firma MN Capital, s.r.o. specializuje pouze na hrubé stavby, v uplynulém roce 2008 realizovala několik rodinných a bytových domů, které byly odevzdané do používání objednavatelům.

 

Taktéž začala v druhé polovině roku 2008 s výstavbou dvou bytových domů o 24 bytových jednotkách v obci Župkov, okres Žarnovica.

V současné době připravuje společnost MN Capital katalog typových bytových domů, ukázku z něj si můžete prohlédnout níže.

 

Katalog bytových domů je věnovaný hlavně bytovým domům, které splňují požadavky Státního fondu rozvoje bydlení a Ministerstva výstavby SR. Každý projekt bytového domu je možné použít na výstavbu obecních nájemních bytů nebo i pro individuálního klienta. Katalog bude co nejdříve dokončen a budete si ho moci prohlédnout na stránce společnosti www.mncapital.sk.

 
 
Reklama