Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Postřehy z Veletrhu Střechy Praha 2008

Ve dnech 24. - 26. 1. 2008 proběhl 10. ročník veletrhu zaměřeného na téma střešní konstrukce a související konstrukce.

Na veletrhu bylo možno navštívit stánky nejen výrobců střešních krytin, ale i stánky výrobců střešních oken, tepelných izolací, izolací proti vodě a vlhkosti, klempířských výrobků, komínů, nebo i solárních kolektorů apod.. Zúčastnily se i firmy zabývající se hospodařením s energií, informacemi o alternativních zdrojích. Byl zde i stánek tzb-info.cz, které zveřejňuje na svých stránkách rozhovory s vybranými účastníky veletrhu. Během veletrhu proběhl bohatý doprovodný program letos zaměřený na ploché provozní střechy, zateplovací systémy a na dřevo jako stavební materiál. Letošním vítězem soutěže Zlatá taška se stala firma IZOLACE KONOPÍ CZ s.r.o s výrobkem přírodní izolace z technického konopí.


Při příležitosti veletrhu byl také spuštěn komunitní internetový portál www.strechujem.cz zaměřený na střechařskou komunitu profesionálů.
Ocenění za Nejpoutavější expozici roku 2007 získala na základě vyhodnocení anketních lístků z minulého veletrhu společnost ROTO stavební elementy s.r.o. (viz následující foto).


Ve střední hale výstaviště byly také k vidění ukázky řemesel tesařů, klempířů a pokrývačů. O kus dál byla výstava Tegularium, sbírka střešních krytin.


Zdaleka ale není toto vše, co bylo na letošním, jubilejním veletrhu Střechy Praha k vidění. K dalším nejzajímavějším expozicím patřily i tyto:


Lindab s.r.o.

Bramac střešní systémy spol. s r.o.

Betonové stavby - Group, s.r.o.


BACHL, spol. s r.o.

CIUR a.s.

DEN BRAVEN Czech
and Slovak s.r.o.


ROVA-CZECH a.s.

NELUMBO spol. s r.o.

Sika CZ, s.r.o.


REGULUS spol. s r. o.

Alumex s.r.o.

TONDACH Česká republika s.r.o.


VELUX Česká republika, s.r.o.

ROCKWOOL, a.s.

FENESTRA střešní okna, s.r.o.


BRKA, s.r.o.

CZ-elektronika s. r. o.

KM Beta, a.s.

 
 
Reklama