Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mezinárodní spolupráce v oblasti fotovoltaických systémů

V současnosti největší světový producent fotovoltaických modulů - firma SHARP (25% světového trhu) v rámci svého působení na českém fotovoltaickém trhu uzavřela dlouhodobou spolupráci s východočeskou firmou CZ-elektronika s.r.o., která se zabývá výrobou součástí fotovoltaických systémů.

Firma SHARP je producentem modulů složených z křemíkových fotovoltaických článků, což jsou prvky, které přeměňují světelné záření v elektrickou energii. Pro maximálně efektivní využití fotovoltaických článků je důležitá nejen jejich účinnost, ale také maximálně účinné, spolehlivé a kvalitní příslušenství v podobě měničů (střídačů) napětí či polohovacích jednotek, což si firma SHARP plně uvědomuje a proto si jako jediného partnera pro český trh vybrala východočeskou firmu CZ-elektronika s.r.o.


FV panely SHARP
 
Polohovací jednotky SF

Společnost CZ-elektronika byla založena v roce 1996 a sídlí v průmyslovém areálu v Novém Městě nad Metují. V současné době zaměstnává 65 vysoce kvalifikovaných a zkušených pracovníků. Firma má zaveden systém jakosti dle norem řady ČSN EN ISO 9001:2000, který je implementován do všech fází výrobního procesu, od vstupu materiálu do společnosti, přes vývoj a výrobu až po expedici. Spojení systému jakosti s moderní technologií a kvalifikovaným týmem pracovníků zaručuje vysokou kvalitu všech výrobků.


Měniče napětí Pesos
 
DataLogger DL1000

Nabídka fotovoltaických výrobků pod názvem "pesos" obsahuje měniče (střídače) o výkonech od 2.300 W po 5.000 W, polohovací jednotky SunFlex a příslušenství (DataLoggery atd.).


U-f Guard
 
Příslušenství

Firma CZ-elektronika s.r.o. také nabízí příslušenství a instalační materiál k fotovoltaickým systémům. Jedná se o solární kabely pro propojení fotovoltaických modulů a měničů napětí včetně koncovek; z instalačního materiálu pak nabízí hliníkové lišty tvořící nosnou konstrukci pro fotovoltaické moduly, díly upevňující moduly k lištám, nerezové střešní háky určené pro montáže modulů na šikmé střechy i s možností polohování.

Tato dobře fungující spolupráce ukazuje nejen potenciál fotovoltaických technologií, ale také českých společností jako je CZ-elektronika s.r.o.

 
 
Reklama