Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zemřel František Holec, zakládající člen Hospodářské komory

František Holec byl zakládajícím členem Hospodářské komory v roce 1993, odkdy také působil v jejím představenstvu. Mezi roky 1996 a 2014 byl viceprezidentem Hospodářské komory.

František Holec na Aquathermu 2010, foto redakce
František Holec na Aquathermu 2010, foto redakce

František Holec se podstatně zasadil o vzestup a prosazení hlasu malých a středních podnikatelů z oblasti řemesel, ať už v pozici viceprezidenta nebo předsedy Profesní rady, gestora profesní unie pro Stavebnictví či předsedy Sekce kvality. Na jeho práci dodnes Hospodářská komora navazuje a snaží se pokračovat v jeho aktivitách.

Díky jeho mimořádnému elánu, pracovitosti a nesmírnému nadšení se mu dařilo kultivovat podnikatelské prostředí a zároveň tím přispívat k šíření dobrého jména naší organizace. Velmi si vážím jeho zásluh na rozvoji a podpoře podnikání a jeho dlouholetého pracovního nasazení, se kterým se věnoval činnosti v Hospodářské komoře,“ napsal v kondolenčním dopise Vladimír Dlouhý, současný prezident HK ČR.

"Život každého z nás provází velké množství ztrát. Člověk během svého žití ztrácí řadu iluzí, stejně tak jeho existenci na tomto světě provází i těžší ztráty, jako jsou ztráty přátel. Nás spojuje právě smutek nad ztrátou nám všem blízké osoby Františka Holce.
Většinu svého života se musel vyrovnávat s volbou nejít s davem, nikdy nelitoval svého volného času. Za svou práci byl uznávaný nejen svými kolegy a nadřízenými, ale i širokým profesním okolím. Odešel pracovitý a spolehlivý kolega. Dovolte mi, abych s Vámi na Františka Holce vzpomínal a vzdal mu čest,"
vzpomíná na Františka Holce Bohuslav Hamrozi, prezident Cechu topenářů a instalatérů České republiky.

 
 
Reklama