Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Představení společnosti RAVAK

Společnost RAVAK je v současné době největší výrobce sprchových koutů a van ve střední a východní Evropě. Mezi základní výrobní sortiment kromě sprchových koutů a sprchových vaniček dále patří akrylátové vany, hydromasážní vany a systémy, koupelnové radiátory.

HISTORIE


Sídlo firmy RAVAK v ČR - Příbram
Společnost byla založena jako společnost s ručením omezením (s.r.o.) v roce 1991. Zakladateli byly dvě rodiny: Kreysů a Vařeků. V tomto roce byly ve francouzské licenci vyrobeny první sprchové kouty. V roce 1993 začala společnost investovat do vlastního vývoje a o rok později (1994) začala s prodejem nové řady sprchových koutů, která byla vyrobena vlastní technologií. Tato řada sprchových koutů rámové konstrukce nazvaná Supernova funguje na posuvném principu otevírání.

V roce 1997 se RAVAK stal akciovou společností.

V roce 1996 začala společnost expandovat do zahraničí. První zahraniční aktivity se začaly rozvíjet v Německu a Polsku, poté následovalo Slovensko, Maďarsko a pobaltské státy. V dalších letech jsme rozšířili pole své působnosti na další evropské státy. V současné době fungují naše dceřiné společnosti i ve Španělsku, Spojených Arabských Emirátech a na Ukrajině.

Rok 1998 byl ve znamení začátku výroby akrylátových van. V porovnání s konkurencí na tuzemském trhu začala společnost RAVAK vyrábět akrylátové vany jako poslední, zároveň však díky tomu mohla své výrobní kapacity vybavit nejmodernější technologií, která zaručuje vysokou kvalitu van. Mezi nejnovější produkty společnosti RAVAK patří hydromasážní vany a systémy, které splňují stupňující se nároky zákazníků na zdravý životní styl.


RAVAK A DESIGN

Jen málokterý obor lidské činnosti zaznamenal v posledních dvou desetiletích takový rozmach, jako právě výroby sanitární techniky, zejména pak výroby sprchových koutů a akrylátových van.

Ještě před deseti lety se například ve východní Evropě počet prodaných sprchových koutů počítal na tisíce. Dnes na těchto trzích fungují desítky výrobců a počty prodaných kusů se pohybují v řádech mnoha set tisíc kusů ročně.


Sprchový kout Whitewater

Takový překotný vývoj přináší řadu příležitostí, ale i velké nároky na výrobce, kteří budou chtít i v budoucnu v tomto oboru něco znamenat. Základní filosofií naší firmy je přesvědčení o tom, že zatímco technická dokonalost je samozřejmostí, teprve design je to, co tvoří skutečnou hodnotu výrobku. Nesnažíme se však o design pro krásu, ale pokoušíme se propojit design s praktičností a pohodlím. Proto všechny naše novinky, se kterými přicházíme na trh, se v prvé řadě vyznačují vysokou funkčností, zároveň jsou však na pohled krásné, elegantní a designově originální.

Hlavním autorem designu našich posledních novinek - vany Love story, Avocado, Magnolie, sprchového koutu Whitewater - je jedno z předních evropských designérských studií - studio DESIGN a STORZ. Toto studio se podílelo na vývoji designu takových značek, jako je Audi či BMW. A právě toho jsme se rozhodli využít: nezatíženosti prostředím výrobců koupelnového zařízení, kteří i přes sebelepší snahu nedokáží překročit vlastní stín. Byli jsme přesvědčeni, že právě designéři z úplně jiného oboru mohou přijít se skutečně originálním a nápaditým řešením pro naše produkty. Naše předpoklady se potvrdily a důkazem toho je dnes už poměrně velmi známá vana Love story (vana ve tvaru srdce), která je skutečným unikátem a která okamžitě upoutá pozornost.


NOVINKY

V letošním roce uvádíme na trh nový sprchový kout Whitewater, který představuje zcela originální řešení luxusní kategorie sprchových koutů a boxů. Základ konstrukčního řešení Whitewateru je tvořen třemi masivními hliníkovými sloupy. Ty jsou navíc uvnitř koutu a vnější obvodový plášť je tak tvořen pouze čistým sklem. V této logice byly navrženy i závěsy dveří a stěn koutu.

Další novinkou, ovšem nejen naší, ale i v rámci celého českého trhu, jsou sprchová sedátka OVO. Ta jsou na tuzemském trhu naprostou technologickou i designovou novinkou, neboť žádný z výrobců koupelnového zařízení zatím svým zákazníkům sprchová sedátka nenabízí.


SOUČASNOST

Společnost Ravak je v současné době největším výrobcem akrylátových van, sprchových koutů a vaniček ve střední a východní Evropě. Zhruba 70 % z celkové produkce firmy je exportováno do více než 50 zemí světa.


RAVAK ve světě

OBCHODNÍ AKTIVITY

V lednu tohoto roku jsme zahájili vlastní výrobu v Číně. Impulsem k tomuto kroku byl stále rostoucí tlak konkurenčních asijských firem, který dnes velmi silně pociťují výrobci ve většině oborů, nicméně v posledních zhruba dvou letech je velmi důrazný i v oblasti výroby koupelnového zařízení.

Zahájení výroby v Číně však není naší první obchodní aktivitou na zdejším trhu. Již před čtyřmi lety jsme zde začali působit jako obchodní firma a za tuto dobu jsme jen v Pekingu otevřeli dvanáct obchodů. Nicméně tlak konkurence je tak velký, že jsme se po vzoru jiných silných zahraničních firem rozhodli zahájit zde vlastní výrobu.

Tímto krokem jednak snížíme náklady na dopravu z příbramské továrny na čínský trh a zároveň se vyhneme stávajícím dovozním bariérám, které dosud místní trh velmi silně chrání. To, že zde začínáme vyrábět naše produkty, však neznamená, že bychom měli v úmyslu sem naši výrobu přesunout úplně. Zdejší výroba totiž bude sloužit pouze pro čínský, potažmo celý asijský trh.

Jako jediná středoevropská společnost máme od roku 2000 své stálé zastoupení v Dubaji, která je strategickým místem pro obchodování v oblasti Blízkého Východu.


NAŠE PRODUKTY

1. Sprchové kouty
V naší nabídce lze najít jak sprchové kouty rámové (řada Supernova), tak i bezrámové (Glassline, Elegance). Předností sprchových koutů jsou vlastnosti jejich skel. Kromě toho, že jsou to skla bezpečnostní (tzn. že se v případě rozbití rozpadnou na tisíce drobných střepů), jsou také standardně a to bez navýšení ceny opatřena speciální povrchovou úpravou Ravak Anticalc. Tato ochranná vrstva zabraňuje vzniku vodních sedimentů, které by po čase sklo nežádoucím způsobem poškodily. Ravak garantuje při pravidelné údržbě přípravkem Ravak Anticalc Conditioner plnou funkčnost ochrany na 10 let.

2. Sprchové vaničky
Akrylátové vaničky společnosti Ravak představují novou generaci samonosných vaniček. Kromě klasických akrylátových sprchových vaniček (Kaskada, Galaxy) nabízíme i sedací a hluboké vaničky, od loňského roku nově i litou vaničku Elima, která je vyrobena z litého mramoru o síle až 3 cm a je tedy nejen velice pevná a těžká, ale při běžném zatížení vykazuje nulový průhyb.

3. Akrylátové vany
Všechny vany jsou vyráběny z vysoce kvalitního materiálu - akrylát Lucite, který je velmi příjemný na dotek. Dodáváme jak vany klasické obdélníkové a rohové, tak i vany asymetrické, svým tvarem originální, například vana ve tvaru srdce s příznačným názvem Love Story nebo vana ve tvaru kapky Avocado.

Velkou pozornost věnujeme i častému problému českých domácností, kterým je malá koupelna. Speciálně pro tyto prostory doporučujeme vany Lilia, Avocado a Rosa.

Většinu z našich van je možno doplnit vanovou zástěnou, madlem, podhlavníkem anebo hydromasážním systémem.

4. Koupelnové radiátory
Koupelnové radiátory jsou vyráběny od roku 2002 v našem druhém výrobním závodě - ve Strojírnách Rožmitál. V naší nabídce najdete radiátory Ultra, Optima, Optima plus, Optima chrom a Chromo. Poslední dva uváděné typy (Optima chrom a Chromo) patří do luxusní kategorie koupelnových radiátorů. Vhodně se doplňují s některými našimi dalšími výrobky jako jsou například sprchové kouty Glassline.

Jednotlivé výrobní řady se od sebe liší především velikostí a profilem rozvodných trubek. V případě doplnění radiátoru topnou tyčí získává zákazník možnost temperovat koupelnu i mimo topnou sezónu.

Samozřejmostí je možnost dovybavení radiátorů různými doplňky jako jsou držáky na upevnění zrcadla, věšáky a hrazdy k dosoušení ručníků, koupacích osušek a drobného prádla.

 
 
Reklama