Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Konference Vytápění Třeboň 2003 pořádaná odbornou sekcí Vytápění STP se vydařila


Doc. Ing. Karel Kabele, CSc. - předseda Společnosti pro techniku prostředí v úvodním projevu a Prof. Ing. Dušan Petráš, Ph.D. - děkan stavební fakulty Slovenské technické univerzity v Bratislavě při přednášce.

Výsledky laboratorního měřeního plošných otopných ploch prezentovala v zajímavé přednášce Ing. Marcela Počinková z Fakulty stavební VUT v Brně. Rovněž tak poutavá byla prezentace Ing. Luďka Piláta z firmy REHAU o vytápění nosných betonových konstrukcí.


Součástí bohatého programu prvního dne konference byly i dvě exkurze. Bylo možné si zvolit návštěvu Třeboňského zámku, nebo centrální kotelny a řídicího dispečinku lázeňského komplexu Aurora. Snímky jsou z centrální kotelny osazené plynovými kotli a kogenerečními jednotkami. Srdcem celého systému zásobování teplem je řídicí a měřicí systém, se kterým účastníky seznámil Petr Kraus z dodavatelské firmy Johnson Controls Intl. s.r.o.


Na slavnostním večeru konference, který se konal ve středu 23. dubna, vyhlásil Ing. Milan Bechyně za portál TZB-info spolu s předsedou hodnotitelské komise Ing. Jiřím Baštou, Ph.D. podmínky soutěže pro projektanty TZB

Hezkým zážitkem slavnostního večera bylo vystoupení sboru Třeboňských pištců pod vedením Václava Šimečka. Vystoupení se zájmem sledují Miroslav Štorkán a Petr Mádr s manželkou.

Sbor Třeboňských pištců upoutal i další účastníky večera. Zdeněk Ryšavý pozorně sleduje vystoupení i přes okraj půllitru. Petr Fischer s Jiřím Hiršem zcela zřejmě měli ke sdělování veselé historky.

Pracovní atmosféra konference nemizela ani o přestávkách. Vystavovatelé odpovídali na dotazy účastníků. Odborný garant konference Ing. Jiří Bašta Ph.D. mohl na závěr s uspokojením konstatovat, že se akce podařila a vyslovit přesvědčení, že za dva roky přivítá účastníky znovu v Třeboni.

 
 
Reklama