Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nedělní editorial - Vladimíre děkuji

Domnívám se, že by bylo těžké najít člověka od topenářského "řemesla", který by neznal Vladimíra Fridricha. Vynikající odborník, neúnavný organizátor a skvělý člověk. Když jsme se v začátcích portálu TZB-info dohodli na tom, že nám pro titulní stranu poskytne sérii svých charakteristických obrázků, považoval jsem to za jedno z největších uznání pro začínající odborný internetový portál.

Ing. Milan Ogoun - Vladimírův přítel z mladých let, kdy spolu soupeřili v atletických drahách a pozdější kolega - odborník, napsal pro TZB-info stručnou, věcnou ale přitom velmi srdečnou charakteristiku. Dovolím si z ní ocitovat jen dva body:

  • Měl mimořádné kreslířské schopnosti. Prostřednictvím dvou postaviček montérů T a V vyjadřoval vztah k technice prostředí formou profesionální zkratky.
  • V oblasti osvěty Společnosti pro techniku prostředí neúnavně pracoval více jak půl století!


  • Jestli mne nyní něco mrzí, tak to, že jsem možná nedokázal Vladimírovi dostatečně poděkovat. Za humorné obrázky, za perfektně graficky zpracovaná loga k jednotlivým hlavním oblastem (Adresář, Výrobky, Kalendář, Diskuze, Časopisy), i za ten opravdový lidský přístup, který mne potěšil při každém setkání s ním. Takže tak činím alespoň takhle, dodatečně a pozdě.

    Věřím, že dnes již mohu jako ukázku jeho originality ukázat jeden zcela soukromý obrázek, který připojil k dopisu, ve kterém mi před rokem posílal loga k oblastem:

    ...pro Tebe jsem připojil ještě malou kresbičku, ale doufám, že ji zase nepustíš na ten Tvůj internet.

    Vladimíre děkuji
    Tvůj Milan Bechyně
     
     
    Reklama