Pozvánka na odborný seminář Větrání stravovacích zařízení
SPOLEČNOST PRO TECHNIKU PROSTŘEDÍ, ODBORNÁ SEKCE KLIMATIZACE A VĚTRÁNÍ
si Vás dovoluje pozvat na odborný seminář
VĚTRÁNÍ STRAVOVACÍCH ZAŘÍZENÍ
24. KVĚTNA 2016
MASARYKOVA KOLEJ, ČVUT V PRAZE
THÁKUROVA 1, PRAHA 6
Seminář je zařazen do Projektu celoživotního vzdělávání členů ČKAIT. Vzdělávací program je hodnocen 1 kreditním bodem.
Seminář bude zaměřen na komplexní řešení návrhu větracího systému. Účastníci budou seznámeni s výpočtem objemového průtoku vzduchu, který je nutný pro odvod nadměrného tepla, vodních par, pachů i spalin, vznikajících při provozu kuchyní. Bude uveden souhrn platných hygienických předpisů, doporučení použitelných pro stravovací zařízení a problémů, které vznikají s dodržováním stanovených požadavků v praxi. Výpočet průtočného množství je možno navrhovat i podle zahraničních technických předpisů např. VDI 2052 nebo připravované prEN 16282. Dopady Nařízení komise (EU) č. 1253/2014 (Ekodesign 2016/18) na návrh jednotek pro větrání kuchyní doplní doporučená řešení.
Specialisté z oboru seznámí účastníky s vhodnými systémy přívodu vzduchu, konkrétními případy a zkušenostmi s úspěšně i méně úspěšně provedenými zařízeními kuchyní v tuzemsku i zahraničí. Energetická náročnost větracích zařízení je vysoká, chytré odsávací zákryty mohou tuto náročnost snížit. Nebezpečí požáru v kuchyních a zákrytech není většinou při návrhu vzduchotechniky řešeno. Na semináři bude prezentován vhodný systém této protipožární ochrany. Čištění vzduchotechniky je rovněž důležitou součástí provozování stravovacích zařízení.
Další z oblastí, která není uspokojivě řešena, je větrání kuchyní v bytech nebo v bytových domech po zateplení a utěsnění objektů. Problematiku a možnosti řešení představí přední dodavatelé systémů.
Ing. Marcel Kadlec, odborný garant semináře
Partneři semináře
Program semináře
8:30 | Prezence účastníků |
9:00 | Zahájení semináře Energetická náročnost větrání kuchyní – Ing. Jan Schwarzer, Ph.D. Hygienické požadavky na kvalitu prostředí stravovacích prostor – Ing. Zuzana Mathauserová, Státní zdravotní ústav Návrh systému podle směrnice VDI 2052 pro výpočet větrání kuchyní, dopady Ekodesignu na návrh větracích jednotek – Tomáš Kott, ATREA Nové pohledy při navrhování větrání kuchyní – zkušenosti projektanta – Ing. Jiří Petlach, Petlach TZB Distribuce vzduchu v kuchyních textilními vyústkami – Ing. Zdeněk Příhoda, PŘÍHODA Řešení větracích systémů pro stravovací prostory – Tomáš Kott, ATREA Účinné odvětrávání kuchyní indukčními digestořemi – Ing. Ondřej Hojer, Ph.D., INDUCTair Protipožární ochrana odsávacích zákrytů – Jan Šimeček, PEKA–AHS Čištění vzduchotechniky kuchyní suchým ledem – Andrea Dvořáková, Air Tech Servis Větrání kuchyní v součinnosti s větracími systémy v residenčních budovách a domech – Ing. Pavel Novotný, SYSTEMAIR Větrání kuchyní při rekonstrukci větracích systémů bytových domů – Ing. Otakar Pump, ELEKTRODESIGN Ventilátory |
13:50 | Diskuse |
14:00 | Předpokládaný závěr semináře |
V průběhu semináře je počítáno s přestávkou na občerstvení.
Případná změna programu vyhrazena
Organizační zajištění:
Společnost pro techniku prostředí
Novotného lávka 5, 116 68 Praha 1
Tel.: 221 082 353
E-mail: stp@stpcr.cz
http://www.stpcr.cz
IČ: 00499978, DIČ: CZ00499978
Informace pro účastníky
1. Datum a místo konání semináře
24. 5. 2016 – ČVUT v Praze, Masarykova kolej, Kongresový sál, Thákurova 1, Praha 6
2. Účastnický poplatek
Pro členy STP 450 Kč, pro ostatní 1150 Kč.
Ceny jsou uvedeny včetně DPH. Součástí účastnického poplatku jsou náklady na organizaci semináře, materiály k semináři a občerstvení v průběhu semináře.
3. Závazná přihláška
Pokud máte zájem o účast, odešlete přihlášku nejpozději do 17. 5. 2016.
Přijetí přihlášek nepotvrzujeme, vyrozumíme Vás pouze, nebudeme-li moci Vašemu požadavku vyhovět.
4. Platební podmínky
Na základě vyplnění závazné přihlášky Vám bude vystavena faktura, kterou prosím uhraďte na konto Společnosti pro techniku prostředí u Komerční banky, číslo účtu 43837011/0100, variabilní symbol = číslo faktury.
5. Při neúčasti přihlášeného
Účastnický poplatek nevracíme, materiály zašleme poštou k rukám přihlášeného.
6. Ubytování, doprava
Každý účastník si zajišťuje sám. V místě konání semináře je možné využít hotelových služeb.
Kontakt: Masarykova kolej ČVUT, Thákurova 1, Praha 6, www.masarykovakolej.cz, tel.: 233 051 111.
Upozorňujeme na omezené možnosti volného parkování, doporučujeme použít MHD, stanice metra A – Dejvická.
V případě nutnosti je možné použít veřejné placené kryté parkoviště pod budovou Národní technické knihovny (NTK), vjezd z ulice Studentská – www.garazedejvice.cz.