Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak snížit náklady na vytápění? Řešením jsou závěsné fólie

GUMEX nabízí jednoduché, ale přitom účinné řešení, jak snížit náklady na vytápění a jak zajistit bezpečné a pohodlné pracovní podmínky pro zaměstnance. Jde o protiprůvanové fólie do vrat a průchodů.

Správně nainstalované fólie udrží teplo uvnitř budovy a sníží náklady na vytápění až 17x. K tomuto výsledku firma dospěla vlastním měřením účinnosti fólií v několika svých skladech.

„Víme, že průhledné fólie ve vratech opravdu fungují, protože je kromě nás používají i stovky našich zákazníků, od kterých máme pozitivní zpětnou vazbu. Navíc jsme si sami ověřili, že jejich instalace a správné používání ve vratech našich skladů má skutečně smysl. S fóliemi do vrat a průchodů jsou úspory skutečně rychlé," vysvětluje vedoucí logistiky a správy majetku GUMEXU Petr Doležal.

Firmě k měření stačilo 5 minut, kdy teploměr, který byl umístěný v pražském skladu ve výšce 1,5 metru od země ve vzdálenosti asi 2 metry od otevřených vrat, ukázal, že bez fólií klesla teplota ze 17,7 °C na 14,2 °C, tedy o 3,5 °C. Zatímco při zatažených fóliích a otevřených vratech se teplota snížila o pouhých 0,2 °C, což je 17x menší únik tepla. Měření probíhalo při venkovní teplotě 5,2 °C, což dále potvrzuje účinnost závěsů v reálných podmínkách.   

GUMEX, který úspěšné montáže systému provedl již ve více než 90 firmách, má fólie do vrat nainstalovány ve všech svých skladech. Klientům je přináší v různých šířkách a tloušťkách a tam, kde je nutné závěsy často odsouvat, nabízí speciální kolejnicové konzole a nejnověji také posuvný vertikální systém. Ten umožňuje přemístění visících závěsů na jednu stranu vrat. Průchod se pak zabezpečuje shrnutím posuvných lamelových clon, které jsou v kolejnici na okraji průchodu.

Více informací


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 
Reklama