Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

GUMEX nabízí spolehlivé hadice pro každou příležitost

Hadice díky svým vlastnostem, flexibilitě a různorodým materiálům nacházejí uplatnění v široké škále průmyslových i domácích aplikací, od zavlažování zahrady až po přepravu chemikálií či paliv.

Na hadice se u nás specializuje dlouhých 30 let společnost GUMEX. Každoročně svým zákazníkům dodá více než 1,1 milionu metrů hadic.

„Přímo s výrobci řešíme zakázky na hadice z různých důvodů. Například se jedná o nestandardní provedení, kdy je potřeba atypická délka nebo velké rozměry. Často jde také o speciální materiály duše či pláště, případně o celkovou konstrukci hadice, nebo o unikátní barvy pro lepší rozlišení či design, aby se dobře vizuálně hodila ke stroji, jehož je součástí," uvádí Radim Vajčner z GUMEXU.

Specifické aplikace zahrnují hadice pro farmaceutické účely, pohonné hmoty, nebo hadice s vysokou abrazivzdorností, jako je např. speciální tlakosací hadice SIGMA. Ta může ve své třídě nahradit i potrubí. Podle měření odolává oděru až 5x lépe než nerezová ocel.

Aby hadice dobře fungovala, potřebuje kompatibilní koncovku. V GUMEXU ji montují různými způsoby, a to pomocí spon, pásků, skořepin, případně drátkováním. Pro nízkotlaké průmyslové hadice pak firma doporučuje lisování koncovek na profesionálním hydraulickém lisu. 

Hadice první pomoci

Jako spolehlivý záskok, který vyřeší nepříznivou situaci, když hadice např. praskne, poslouží tzv. víceúčelová hadice.

„Je jasné, že univerzální hadice nevydrží tak dlouho jako jednoúčelová hadice. Nicméně mít univerzální produkt jako je např. Semperit Supreme®, přináší v servisu mnoho výhod. Snižuje totiž náklady na skladování a zaručuje, že zákazník nemusí přerušit provoz, než mu od nás dorazí specifická hadice," zakončuje Vajčner.

Více informací


GUMEX, spol. s r.o.
logo GUMEX, spol. s r.o.

Firma GUMEX, spol. s r.o. je rodinná firma založená roku 1994 v České republice. Od roku 2022 je jednou z firem holdingu GUMEX CENTRAL. Od roku 2006 působí dceřiná společnost GUMEX SK, spol. s r.o. také na Slovensku. Firma poskytuje své služby ve ...

 
 
Reklama