Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak na znehodnocování firemních nosičů dat se zakódovanými informacemi

Řešíte otázku jak na znehodnocování firemních nosičů dat se zakódovanými informacemi? Skartovače elektroniky vyřeší to za vás, zjistěte co jsou zač a jak fungují.

Co byste měli vědět o znehodnocení elektronických dokumentů?

Digitální archivace dat v rámci firem je prováděna na různých typech nosičů, mohou to být: CD, DVD a Blu-ray nosiče, diskety, magnetické pásky, videokazety, filmy, platební a identifikační karty, pevné disky, flash disky a paměťové karty. Kromě toho citlivá data se nachází na mobilních telefonech, tabletech a dalších IT zařízeních.

Důležité je, aby po uplynutí archivační lhůty došlo k trvalému odstranění dat. Tato povinnost vyplývá nejen ze zákona, ale také je to prevence ztráty dat. Existuje velké množství účetních dat, osobních údajů, smluv, atd., které by mohly být zneužity na úkor firmy, proto spolehlivé znehodnocení elektronických nosičů hraje klíčovou roli. 

Jak fungují skartovače datových nosičů?

Na začátek si musíme říct, že existují dvě základní skartační metody;

  • mechanické drcení,
  • mazaní demagnetizací.

Mechanické drtičky a lisy fungují na principu fyzického znehodnocení. Druhá technologie obnáší odstranění dat pomoci magnetické indukce. Oba způsoby jsou účinné a záleží hlavně na objemů dat a druhu nosiče, co bude pro víc efektivní.

Nástroje pro účinné a trvalé znehodnocení datových nosičů pomocí obou výše uvedených metod vyvíjí a vyrábí společnost ProDevice. Zaměřuji se na trvalé ničení dat z různých typů paměťových médií. Sortiment ProDevice zahrnuje demagnetizéry a skartovače, které jsou dostupné v různých verzích od malých stolních skartovačů po velké drticí stroje a demagnetizéry.

Více informací


Spy Shop
logo Spy Shop

Firma Spy Shop působí na trhu od roku 2007. Zaměřuje se na prodej nástrojů, které slouží k ochraně majetku a inspekci obtížně dostupných míst. V naší nabídce naleznete zařízení, jako skryté kamery, fotopasti nebo inspekční kamery.

 
 
Reklama