Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyhlášení výsledků soutěže žáků obor instalatér

Ve dnech 24. a 25. listopadu t.r. proběhlo v Kongresovém centru Praha v rámci výstavy Schola pragensis celorepublikové finále soutěže žáků SOŠ a SOU oboru instalatér.

Finále soutěže se neodehrávalo v rámci veletrhu oborově příbuzného, ale veletrhu, který měl ukázat žákům vycházejícím ze základních škol orientaci při výběru studia či řemesla. Zkušenost, kterou organizátoři soutěže získali s umístěním finále při výstavě Schola pragensis ukázala, že se záměr, tj. předvést široké veřejnosti, ale hlavně vycházejícím žákům řemeslo, jednoznačně podařil. Hodnotila se pracovní zručnost, dodržování pracovních postupů i bezpečnost práce. Magistrát hl. m. Prahy, který výstavu Schola pragensis pořádal, tak pomohl přiblížit a ukázat zajímavosti řemesla.

Na 1. místě se umístili soutěžící z České zemědělské akademie Humpolec, na 2. místě soutěžící ze SOU plynárenského Pardubice, 3. místo obsadili soutěžící SOŠ stavební a zahradnické Praha 9-Jarov, 4. místo patřilo soutěžícím SOŠ Valašské Meziříčí, na 5. místě se umístili soutěžící ze SOŠ obchodu, řemesel a služeb Žamberk a 6. místo obsadili soutěžící SOU Kolín.

Cech instalatérů České republiky děkuje učitelům a žákům za vzornou reprezentaci.

 
 
Reklama