Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Termín letní odstávky na Sokolovsku se blíží

Na pravidelnou letní odstávku se v současné době intenzivně připravují zaměstnanci společnosti ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ z provozní jednotky Tisová.

Odstávka proběhne od 11. do 16. července a dotkne se všech lokalit, do nichž na Sokolovsku dodává ČEZ Teplárenská tepelnou energii.

„Odstávka tepla je podle plánu rozdělena tak, aby se podařilo v co nejkratších časech opravit, zkontrolovat a zrevidovat veškeré zařízení, které za normálního provozu není možné odstavit. Revizemi, opravami i běžnou údržbou tak projdou všechny naše parovody a horkovody, včetně páteřních napáječů a odboček, říká za ČEZ Teplárenskou Josef Kníže, manažer provozní jednotky Tisová.

V noci z 10. na 11. července tak proběhne odstavení, odtlakování a vypuštění parovodů a jejich odboček a všichni odběratelé uzavřou vstupní armatury parního potrubí do výměníkových stanic. U parních systémů se po odstavení výměníkových stanic vyčerpají kondenzátní nádrže a uzavřou armatury na výstupu kondenzátního potrubí. „Následně budou 11. července zahájeny opravárenské činnosti na odstaveném zařízení, včetně běžné údržby,“ doplňuje Josef Kníže. Výjimkou je stejně, jako v předchozích letech primární městská síť CZT Sokolov, která bude mimo opravované úseky zásobovaná z náhradního tepelného zdroje společnosti HEXION, a.s.

 
 
Reklama