Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Novinky z energetického trhu

Bohemia Energy nabídne zákazníkům výraznější slevu na plyn než dominantní dodavatelé. Energetický trh Českomoravské komoditní burzy Kladno v 15. týdnu 2016.

Bohemia Energy nabídne zákazníkům výraznější slevu na plyn než dominantní dodavatelé

Bohemia Energy sníží od 1. května ceny plynu jak novým, tak stávajícím zákazníkům. Stávající zákazníci ušetří s produktem Garance v průměru 10 % v distribučním regionu RWE nebo 11 % v případě distribučního regionu Pražské plynárenské.

Také u produktové řady JUBILEUM mají i po 1. květnu noví i stávající zákazníci cenovou výhodu. JUBILEUM nabídne v průměru o 5–11 % výhodnější ceny energií oproti zlevněným ceníkům základních produktových řad dominantních dodavatelů. Noví zákazníci tak mohou ušetřit v průměru 15 až 21 % oproti aktuálně platným ceníkům základních produktových řad dominantních dodavatelů.

Energetický trh Českomoravské komoditní burzy Kladno v 15. týdnu 2016

Cena silové elektřiny se dál pohybuje v pásmu 610 až 690 Kč/MWh, kam se u nízkého napětí posunula začátkem dubna a u vysokého napětí počátkem března. Kurz jednoročního kontraktu v nízkém napětí uzavíral v 15. týdnu na úrovni 681 Kč/MWh, ve vysokém napětí na 679 Kč/MWh.

Proti předchozímu týdnu mírně vzrostla cena zemního plynu, stále se ale drží pod hranicí 400 Kč/MWh. Kurz ročního kontraktu v režimu maloodběr s dodávkou v roce 2017 uzavíral obchodování na 385 Kč/MWh, což znamená nárůst o 3,5 %. V režimu velkoodběr vzrostla cena o 2,2 % na 380 Kč/MWh.

V 15. týdnu bylo na ČMKBK zobchodováno 23,3 tisíce MWh elektřiny a zemního plynu pro konečné odběratele v hodnotě 10,9 milionu korun.

 
 
Reklama