Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Co se píše na stránkách dodavatelů

Nový dodavatel v kalkulátoru TZB-info, levnější nabídky energií, návrh státem regulovaných cen elektřiny, pomoc s kotlíkovou dotací. To vše se objevilo na webových stránkách dodavatelů a ERÚ.

Novým dodavatelem energií v kalkulátoru cen energií TZB-info je společnost Energie na druhou s.r.o., která vstoupila na trh nabídkou levného plynu a elektřiny. Zákazníkům je nabízena garance maximální ceny obchodní složky po dobu 24 měsíců. Spoluzakladatel Michal Eisner má zkušenosti z práce u poradenské společnosti ENA i u dodavatele plynu Blue – Gas.

Zlevňování energií pokračovalo i v minulém období. Nejvíce se změnila cena silové elektřiny u produktových řad Relax +, které jsou nabízeny stávajícím zákazníkům RWE, kterým zanedlouho vyprší smlouva.

Levnější plyn nedávno začaly nabízet společnosti Enra Services, 123ušetři.cz, Česká energie, Blue-Gas, Aukční centrum nebo SPP.

Nikdo z rozhodujících hráčů však svým stávajícím zákazníkům energie zatím nezlevnil.

Energetický regulační úřad na svých webových stránkách umístil návrh distribučních poplatků pro elektřinu. Překvapivě nedošlo ke zvýšení cen, ale naopak ceny v návrhu se nepatrně snižují.

Společnost RWE otevřela nové call centrum v Opavě. Jeho zaměstnanci se telefonicky starají o zákazníky RWE, vyřizují jejich záležitosti spojené s odběrem zemního plynu a elektrické energie, nabízí nové produkty. RWE plánuje na Opavsku vytvořit až 30 nových pracovních míst.

Elimon má nové webové stránky, které se kompletně změnily. Zahrnují jak novou grafiku, tak zcela novou strukturu. „Díky rostoucímu počtu našich nových spokojených zákazníků se mění nároky na internetové stránky, proto bylo hlavním cílem nové stránky co nejvíce zjednodušit a zpřehlednit. Věřím, že na nových stránkách naši zákazníci a návštěvníci naleznou snadno a rychle všechny informace, které potřebují,“ uvedl projektový manažer společnosti ELIMON a.s. Ing. Roman Pauer.

E.ON zase nabízí komplexní pomoc a koordinaci kroků pro získání kotlíkové dotace. Specialisté E.ONu posoudí, zda zájemci mohou na dotaci dosáhnout, navrhnou vhodný postup, připraví dokumentaci a vyřídí potřebnou administrativu spojenou s podáním žádosti o dotaci. Pomocí technických partnerů zajistí výměnu stávajícího kotle včetně jeho demontáže a ekologické likvidace. Rovněž zajistí vystavení průkazu energetické náročnosti budovy (PENB) a případný návrh a realizaci nízkonákladových mikroopatření na snížení energetické náročnosti domu.

 
 
Reklama