Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Chytré řešení pro panelové a bytové domy: Samozamykací zámky FAB

Necítíte se bezpečně, když sousedi nechávají hlavní vchod do domu odemčený? Podle normy EN179 o vybavení dveří na únikových cestách by měl být hlavní vchod obytné budovy stále odemčen.


Mechanický samozamykací zámek FAB

Necítíte se bezpečně, když sousedi nechávají hlavní vchod do domu odemčený a nabízejí tak zlodějům možnost dostat se velmi jednoduše dovnitř? Podle normy EN179 o vybavení dveří na únikových cestách by měl být hlavní vchod obytné budovy stále odemčen. Nájemníci zase chtějí mít kvůli zlodějům raději zamčeno, čímž však, např. v případě požáru, ohrožují svoji bezpečnost. Řešením tohoto dilematu jsou samozamykací zámky FAB.

Funkce „zevnitř odemčeno, zvenku zamčeno“ představuje velmi komfortní řešení pro společné vchodové dveře. Zvenku je lze normálně odemknout pomocí klíče nebo karty. V okamžiku zabouchnutí se pak samy od sebe okamžitě uzamknou. Zevnitř je lze vždy velmi jednoduše otevřít díky tzv. panikové funkci pouhým stiskem kliky.

FAB nabízí samozamykací zámky jak mechanické, tak elektromechanické, a to v mnoha rozměrových verzích pro možnost osazení do jakéhokoliv provedení dveří. Mechanický samozamykací zámek FAB je možné z venkovní strany otevřít pouze klíčem, elektromechanický lze již ovládat na dálku z domácích telefonů a pomocí bezkontaktních karet či čipů. Oba typy disponují dvoubodovým zamykáním.

Více informací na www.fab.cz

 
 
Reklama