Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Revoluce v termovizních kamerách

Nová funkce MSX u termokamer FLIR je revoluční novinkou v oblasti termografie. Nyní jsou touto funkcí a fotoaparátem vybaveny i nejlevnější termokamery od 25 800 Kč. Patentovaná technologie!


Nová funkce MSX u termokamer FLIR je revoluční novinkou v oblasti termografie

V klasickém termogramu jsou většinou špatně čitelné hrany a obrysy měřených objektů. Důvod je zřejmý: pokud zrovna nevytváří výraznější teplotní kontrast oproti okolí, nebo zde není značný rozdíl emisivit, hrany a obrysy nejsou termokamerou zaznamenány. Důsledkem je samozřejmě horší čitelnost termogramů oproti reálným fotografiím.

S řešením přišel lídr v oblasti termografie, společnost FLIR, která vyvinula algoritmus, který pracuje na principu prolnutí termogramu a reálné fotografie tak, že ve fotografii jsou detekovány hrany a obrysy a ty jsou "jako druhá vrstva" vloženy do termogramu. Ve výsledném termogramu jsou pak nejen teplotní (radiometrická) data, ale také obrysy z fotografie. A to vše při zachování teplotních (radiometrických) dat. Jde o patentovanou funkci, kterou nemá žádný jiný výrobce termokamer.

Funkce MSX je od 1.10.2013 dostupná u všech ručních modelů termokamer FLIR. Funkce je také dostupná v software FLIR TOOLS+.

 
 
Reklama