Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Sanace vlhkého zdiva - SikaMur InjectoCream-100

Mezi snadné a účinné postupy patří injektáž vlhkého zdiva pomocí silanové emulze. Tento materiál se vyznačuje velmi vysokým podílem aktivních částic a dokonalou schopností propenetrovat do spáry ve zdivu.

Vlhké zdivo je nepříjemným jevem a zná jej téměř každý majitel rodinného domu. Existuje několik možných řešení dodatečné izolace ve stávajícím objektu, obvykle jsou však spojeny s náročnou a drahou aplikací. Mezi snadné a účinné postupy patří injektáž vlhkého zdiva pomocí silanové emulze SikaMur InjectoCream-100, kterou zvládne každý.

Tento materiál se vyznačuje velmi vysokým podílem aktivních částic a dokonalou schopností propenetrovat do spáry ve zdivu, kde vytvoří neprostupnou bariéru. Tím je umožněno zdivu nad rovinou aplikace dokonale vyschnout a navrátit pohodlí domova.

Pracovní postup:


Výpočet spotřeby - určení potřebného množství materiálu
Spotřebu SikaMur InjectoCream-100 je možné dvěma způsoby:
  • dle šířky a délky zdiva z tabulky v letácích
  • ze vzorce: 1,6 x hloubka vrtu [m] x délka stěny [m] = počet balení
  • příklad: 1,6 x 0,29 m x 6 m = 2,78 t.j. 3 balení

Příprava zdiva
Odstraňte spodní sokl nebo omítku a podhoz, aby bylo možné určit druh zdiva a ložnou spáru, kterou budete ošetřovat. Tloušťku ošetřované zdi změřte pomocí vrtáku nebo vhodným měřidlem. Pokud byla omítka ve styku se solemi a nebo je poškozena vzlínající vlhkostí, musí být odstraněna v celém rozsahu poškození až do výšky dva- až třikrát větší, než je tloušťka zdiva.


Vrtání otvorů
Pro účinné ošetření vzlínající vlhkosti musí být hmota aplikována ve správném množství. Systém vyžaduje vrtání otvorů o průměru 12 mm, ve vodorovné linii, středy otvorů nesmí být více jak 120 mm od sebe. Pro ostatní tloušťky zdí platí, že hloubka otvoru musí být maximálně o 40 mm kratší jak tloušťka zdiva. Ve všech případech vrtejte otvor vodorovně přímo do spáry ve zdivu. Každý otvor po vyvrtání důkladně vyčistěte stlačeným vzduchem.

Příprava aplikace
- Vložte monoporci do těla pistole.
- viditelný konec monoporce propíchněte. (např. nožem)
- na konec pistole našroubujte zpět převlečnou matku s aplikačním nástavcem.



Aplikace
Vsuňte aplikační nástavec pistole až na dno vyvrtaného otvoru. Stiskem aplikační páky a postupným vysunováním pistole směrem ven důkladně vyplňte otvor maximálně 1 cm pod okraj. Pravidelně otírejte z aplikační koncovky nečistoty a zbytky materiálu.



Ošetření zdiva po aplikaci
Otvory vyvrtané do zdi v interiéru mohou zůstat neuzavřené. Venkovní otvory je nutné uzavřít vhodnou maltou, např. Sika MiniPack - opravná malta - zdivo pod rovinnou aplikace ošetřete pomocí Sika vodonepropustné cementové stěrky SikaTop Seal-107
- zdivo nad rovinnou aplikace ošetřete pomocí sanační omítky SikaMur


Zákaznický servis - stavebnictví
tel.: 546 422 425
fax: 546 422 420
e-mail: sikamur@cz.sika.com
 
 
Reklama