Lounské pivo bude lepší, pivovar už nebude používat vodu z Ohře
Pivovar Louny přestal k výrobě piva využívat vodu z Ohře. Tuto vodu nyní používá pouze k technologickým účelům. Vodu z Ohře nahradila při vaření piva voda z vodovodu.
Voda z vodovodního řadu je podstatně kvalitnější a především její kvalita je stabilní. I když původní říční voda procházela velmi náročnou úpravou, nebylo podle Daniela Váši, výrobně-technického ředitele pivovarů skupiny Drinks Union, možné udržet její stálou kvalitu, problémy byly hlavně na jaře.
Voda z vodovodu je navíc podle informací Severočeských vodovodů a kanalizací velmi kvalitní. Akreditované laboratoře společnosti provádí rozbory vzorků odebraných na různých místech v distribuční síti. V parametru dusičnanů voda z kohoutku předčí i některé balené vody.
Lounský pivovar navíc zvažuje možnost, že bude při výrobě používat také velmi kvalitní vodu z podzemních vrtů. Zkušební vrty přímo v areálu pivovaru by měly být hotové již letos na podzim, zároveň pivovar připravuje obnovení studny Zikmunda v těsné blízkosti pivovaru, která byla vyhloubená již v roce 1935. Voda z hlubin země by měla být další zvláštností zdejšího piva.